Fornybar energi

02.03.2017 (Oppdatert: 02.03.2017)

NLR Trøndelag har rådgivningstilbud innen fornybar energi. Vi tilbyr rådgiving innenfor alle felt av fornybar energi.

Utgangspunktet er å se på gården som er ressurs. Vi ser at mange bønder har stort energibehov. Kylling, kalkun og svineprodusenter har naturligvis et stort energibehov. Vi ser imidlertid nå at det er flere melkeprodusenter som sparer en del penger på energi ved å bruke flis til oppvarming.

Her er litt om det vi kan tilby:

  • Bioenergi – Alle typer flis, ved, halm, biogass. Innovasjon Norge har et bioenergiprogram der det er mulig å få inntil 33% støtte for investering til gårdsvarmeanlegg. Andre støttesatser gjelder ved biogass.
  • Sol – Solcelle . Her skjer det mye spennende om dagen og vi jobber aktivt med å få opp ett eller flere pilotanlegg i Trøndelag.
  • Varmesalgsanlegg – Det er mange bønder som har gått sammen for å etablere varmeselskap der det selger energi til lokale firmaer eller kommuner. Dette skjer ved at det varmes vann via en fliskjele og vannet distribueres ut til forbruker. Kravet her er at selskapet som selger varmen skal ha aksjemajoritet. Vi har vært med og er med i flere slike prosesser.


 Er det noen av dere som lurer på om dette kan være noe for dere, er det bare å ta kontakt. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.