Kulturlandskap og miljø

24.04.2017 (Oppdatert: 07.06.2017)

Fra og med 1. januar 2015 falt kravet om Miljøplan bort. Noen punkter er tatt med i KSL Sjekkliste for eigenrevisjon – generelle krav til gården. Våre rådgivere har kompetanse på det som tidligere inngikk i Miljøplan, og kan fortsatt hjelpe til med å få det papirmessige på plass både når det gjelder gjødslingsplan, sprøytejournal, kart med registreringer og elles det du måtte ha behov for innen fagtema.

For å få RMP-tilskudd for en del skjøtselstiltak, er det nå krav om skjøtselsplan for det aktuelle området. Våre rådgivere kan bidra med både registrering og utarbeiding av skjøtselsplan.

Våre tilbud og oppgaver innen kulturlandskap varierer med hvilket landskap en bor i. Bredden i fagområdet kan illustreres med noen eksempel på arrangement Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag SA har hatt: Skjøtsel av setervoller, kurs i lyngbrenning og markvandring med fokus på fuglene i kulturlandskapet.

NLR Miljøplanråd Trenger du hjelp med kulturlandskaps- og miljøregistreringer for å oppfylle krav fra KSL for å unngå reduserte utbetalinger?

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.