Eierskifte

02.03.2017 (Oppdatert: 29.10.2020)

Generasjonsskifte på gården kan være en av de største utfordringene som en bonde står overfor. De fleste opplever dette bare to ganger, en gang som kjøper og en som selger. Det er viktig å lage en god prosess omkring eierskiftet slik at forventningene som både kjøper og selger har blir tatt på alvor. Det er viktig å lage et økonomisk opplegg som er best mulig for både kjøper og selger, og det er mange formelle ting som må ivaretas.

Alle vil derfor ha behov for rådgivning i denne prosessen.

Vi kan bidra med:

  • Utfordre kjøper og selger på hvilke forventninger de har i forbindelse med eierskiftet og bidra til å finne gode løsninger som i størst mulig grad oppfyller disse forventningene
  • Kompetanse på formelle rammer for eierskiftet, skatteregler og juridiske forhold som er viktig å ta hensyn til for å finne de beste løsningene.
  • Driftsplan eller andre økonomiske beregninger for å underbygge søknad om finansiering av eierskiftet.
  • Vår advokat kan forestå oppgjør mellom kjøper og selger hvis det er ønskelig, samt utarbeide alle avtaler som er nødvendige i et eierskifte.

 

Kontakt Lisa Salin Brøndbo, rådgiver og takstmann;lisa.brondbo@nlr.no  tlf. 900 71 698.

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.