Takst og eierskifterådgiving

21.10.2020 (Oppdatert: 29.10.2020) Per Helge Haugdal

NLR utvider stadig rådgivningstilbudet i Trøndelag, og har ansatt sertifisert takstmann for landbrukseiendommer.

Lisa Salin Brøndbo, rådgiver og takstmann for landbrukseiendommer, NLR Trøndelag. Foto: Anders Tørring

Å overlate gården til neste generasjon eller å selge gården er en omfattende prosess, og det er store verdier det er snakk om. NLR styrker nå sin rådgiverkompetanse på både juridisk rådgivning og taksering, for å kunne tilby en helhetlig rådgivning på tvers av fagområder.

Det kan være flere gode grunner til å ta en landbrukstakst på eiendommen. Ved salg eller eierskifte er det en forutsetning at man kjenner sine verdier, og det er et krav fra både Skatteetaten ved eierskifte og kommunen ved en konsesjonsbehandling. Dersom man har behov for å ta opp lån kan en takst være til stor hjelp for å få gode rentevilkår når man skal stille gården som sikkerhet for banken.

I tillegg til taksering vil Lisa  arbeide med eierskifterådgiving og annen økonomisk rådgiving.

Lisa har et brennende engasjement for landbruk og matproduksjon og har bakgrunn som landbruksrådgiver i bank og i Innovasjon Norge. I tillegg har hun mange års praktisk erfaring med gårdsarbeid og har en lidenskap i å pusse opp og bevare gamle trehus.
 

Ler mer om rådgivingstilbudet

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.