Småskala grøntproduksjon i Trøndelag

15.10.2020 (Oppdatert: 15.10.2020) Olaug Bach

Fylkesmannen i Trøndelag ønsker å øke andelen småskala lokalprodusert grønt i Trøndelag. Det inviteres til deltagelse i inkubatorprogrammet "Dyrk for salg fra Markedshagen". Frist for påmelding er 1. november.

Foto: Astrid Gissinger

Grønnsaker, potet og bær er et av få områder innen landbruket der det er rom for økt norsk produksjon, og det er et betydelig potensiale i å øke produksjonen i samsvar med forbrukernes og myndighetenes ønsker.

Inkubatorprogrammet arrangeres i et samarbeid mellom Voll gård - Kompetansesenter for urban dyrking, Fylkesmannen i Trøndelag, Norsk Landbruksrådgiving og prosjekt Stadsbruk i Sverige og aktuelle kommuner. 

Inkubatorprogrammet tilbyr kompetanse for en lønnsom, småskala grønnsakdyrking for lokalt salg direkte til kunden, også kalt markedshage. Det vil bli benyttet en modell utviklet i prosjektet Stadsbruk i Sverige. De har fått støtte til å involvere andre europeiske land til å teste ut dette inkubatorprogrammet. Fylkene Trøndelag, Vestland, Oslo og Viken, samt en by i Sveits og en i Nederland er med i uttestingen. Prosjektet i Trøndelag er støttet med regionale tilretteleggingsmidler.

Invitasjonen med søknadsskjema Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.