Fremtidsrettet teknikkmøte med NLR på Gardermoen 6-7 februar

09.01.2020 (Oppdatert: 15.01.2020)

6. og 7. februar holdes hele 26 fagforedrag om maskinteknikk og presisjonslandbruk på NLR Teknikkmøtet på Gardermoen. Blant høydepunktene er nederlandske Jacob Van Den Borne som regnes som en av verdens fremste presisjonsbønder.

Ugrassprøyting i vårkorn. Fotograf: Åsmund Langeland.

Nederlenderen skal holde et lengre innlegg og er anerkjent for å snakke jordnært, praktisk og tydelig. Norsk Landbruksrådgiving er stolte over at han deltar på NLR Teknikkmøtet og håper det norske landbruket kjenner sin besøkelsestid og kommer å høre på han.

NLRs egne rådgivere innen presisjonslandbruk og maskinteknikk bidrar også med sin kunnskap. Med brei erfaring innen kornrådgiving, samt unormalt solid interesse for tilhørende datasystemer, er Åsmund Langeland nå i gang med sin gjerning som rådgiver i presisjonslandbruk. Han har fått et særlig ansvar for produksjonsstyringsverktøy. Det kommer godt med, for på teknikkmøtet er han satt til å lede oss gjennom digitaljungelen.  

− Men teknikkmøtet favner bredere enn bare det digitale. Her kommer det en hel flokk med flinke bønder, rådgivere og spesialister, som stiger opp på podiet for å berette om sine erfaringer med alt fra faste kjørespor til gjødselbiler, framhever Åsmund.   

Truls Hansen er NLR Trøndelag sin nye rådgiver i presisjonslandbruk. Han tar for seg hvordan et eventuelt forbud mot glyfosat vil skape store omveltninger i maskinbransjen. Der han vil fortelle hvilke muligheter presisjonslandbruk og mekanisk ugraskamp gir.


Noe for enhver smak 

− Ett av målene med NLR Teknikkmøtet er å heve kunnskapen om hva som finnes av utstyr, og hvordan du utnytter dette på best mulig måte, forteller Jogeir M. Agjeld, ansvarlig for teknikksatsinga i NLR.   

Foredragsholderne kommer fra hele landet, og representerer et vidt spekter av produksjoner og maskintyper. Her får du høre hvorfor en bonde i Østfold sverger til liten traktor til tross for stor drift, du får forklart hva Iso-bus er, fra en av landets aller fremste eksperter, og du får en gjennomgang av hva som finnes av aktuelt presisjonsutstyr på markedet. Møtet skal være like aktuelt, samme om du driver med korn, grovfôr, poteter eller andre produksjoner.  


Lær av andre og av hverandre  

Foruten de 26 ulike foredragene, har du god mulighet til å diskutere fag med kollegaer fra hele landet. Torsdag kveld blir det maskinteknisk festmiddag med norske råvarer, og på fredag er det satt av ei romslig økt til fagmingling, der det er lagt til rette for at du lett skal finne andre å snakke med som har de samme interessene som deg.   


Vel verdt å bli med på!   

Program og påmeldingsskjema finner du på nlr.no. .    

Påmeldingsfristen er 27. januar.  

  

− Jeg håper virkelig at jeg treffer mange trøndere på Gardermoen disse dagene, for her er det mye nyttig kunnskap å hente med seg hjem, kommenterer NLR-rådgiver Truls Hansen.      

 

Truls Hansen er en av NLR nye teknikkeksperter. Han blir å treffe på NLR Teknikkmøtet på Gardermoen, 6. og 7. februar.   Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.