Markdag jord og jordhelse

04.09.2020 (Oppdatert: 04.09.2020) Astrid Johansen

Velkommen til markdag i Meråker 15.september Frammøte: Funnaunet kl 11:30

Tema: Jord og jordhelse

 

Bli med oss ut på jordet og lær praktiske metoder for å bedømme matjordlaget på en gård basert på "Jordhelsekortet". Dette erstatter ikke kjemiske og biologiske jordanalyser, men kan være et nyttig tillegg.

Det å kjenne jorda si og kunne følge endringer over tid vil være til hjelp når du skal vurdere hvilke tiltak som er nødvendig på det enkelte skifte for å bedre jordhelsa, lage gjødselplaner og vekstskifteplaner og god kjennskap til egen jord gir muligheter for økt inntjening/bedre økonomi og klimasmarte valg.

Jordprøver; grunnlag for en god gjødselplan og godt grovfôr med god økonomi. Hvor ofte og hvordan tar en jordprøver og hvordan bør de oppbevares.

De som skal ta jordprøver i høst bør snarest legge inn bestilling på lån av jordspyd hos Landbrukskontoret i Meråker. Dersom det viser seg å bli stor rift om boret, kan vi ta med et par ekstra ifbm markdagen til utlån. 

Vi ønsker velkommen til lærerike timer på jordet sammen. 

Ta med

  • Spade!
  • Sitteredskap
  • Og ikke minst: Bilder av, og aller helst restene av trusene som blei gravd ned i jorda på forsommeren. Vi ønsker gjerne å ta bilder av hele trusesamlinga. Kanskje kan det bli grunnlaget for ei utstilling om landbruk og jord som blir synlig for hele Meråker!

Møtet blir utendørs og med enkel servering: kaffe + twist! 

Hilsen Elin Thorbjørnsen (faglig ansvarlig) og Astrid Johansen (lokal rådgiver), NLR Trøndelag

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.