Deltakerrekord på NLR-pløyinar

26.03.2020 (Oppdatert: 26.03.2020)

Pløyinar arrangert av NLR Trøndelag. Flere hundre interesserte fulgte pløyinaret fra sin egen skjerm.

Pløyinar arrangert av NLR Trøndelag. Flere hundre interesserte fulgte pløyinaret fra sin egen skjerm. Skjemdump: Jogeir M. Agjeld

Norsk Landbruksrådgiving har digitale verktøy som lar bønder delta på kurs fra egen stue, der rådgiveren deler skjerm og kan vise presentasjoner og video, og deltakerne kan stille spørsmål i en chat på sida av skjermen. 

På det timelange programmet denne gangen sto en gjennomgang av innstilling av plogen, inkludert praktiske tips og triks. Alt fra det agronomiske formålet med pløyinga til grunninnstilling og justering og korrigering av feiljusteringer. På tampen av pløyinaret strømmet det på med gode spørsmål fra deltakerne. 

 

Fra Truls Hansens heimekontor ved Trondheimsfjorden fikk bønder fra fjern og nær frisket opp pløyekunnskapene. For våronna kommer uansett i år også. Foto: Privat

 

Før kurset var avsluttet, konkluderte Kay klart og tydelig: Dette var genialt! :-)

Per André slår fast at Kommer noe bra ut av korona-krisa, meget interessant! mens Hanna takket for et veldig bra initiativ. 

Pløyinaret ble holdt av rådgiver i presisjonslandbruk og maskinteknikk i Trøndelag, Truls Olve Terjesønn Hansen. Han er lidenskapelig opptatt av riktig bruk av plog. Med en fortid som plogmann i Kverneland er han også litt over middels faglig kvalifisert.  Og med en godt forberedt presentasjon er det ingen problem å drive faglig rådgivning på høyt nivå fra heimekontoret, noe mange NLR-rådgivere er i gang med i disse dager. De fleste likevel i litt mindre forsamlinger, til erstatning for tidligere planlagte arrangementer. 

Fagdirektør i NLR, Kåre Oskar Larsen, slår fast at slike tiltak er noe du kan vente deg mer av fra NLR i tida framover. Uansett krisetider eller ikke: Kjappe kurs du kan ta uten å bruke halve tida i bil først er kommet for å bli. Teknologien NLR benytter er enkel å kople seg på, og fungerer stabilt og fint for de aller fleste. Og nå kom et ekstra spark bak for å iverksette den gode ideen. 

 

 Skrevet av Jogeir M. Agjeld, NLRFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.