Brannøvelse i driftsbygning på Mære

25.09.2019 (Oppdatert: 31.10.2019) Jan Arve Langørgen

Brannøvelse i driftsbygning. NLR Trøndelag ønsker å sette fokus på forebygging av branner i landbruket og arrangerer derfor ei fullskala brannøvelse i driftsbygning med fokus på evakuering av dyr for brannvesen, nødetater og gårdbrukere med innlagt faginnlegg i etterkant av deltakende organisasjoner.

Møt opp og få sett nødetatene i sitt arbeide og få en dose faglig påfyll og diskusjon

Brannøvelse i driftsbygning

NLR Trøndelag ønsker å sette fokus på forebygging av branner i landbruket og arrangerer derfor ei fullskala brannøvelse i driftsbygning med fokus på evakuering av dyr for brannvesen, nødetater og gårdbrukere med innlagt faginnlegg i etterkant av deltakende organisasjoner.

I løpet av et år hører vi om flere branner i landbruket i Norge. Mange familier på gårder opplever å få livet og arbeidsplassen sin ødelagt. Mange branner og dertilhørende dyretragedier kunne vært unngått ved bedre kunnskap om brannsikring av landbruksbygg og evakuering av dyr. Ved å arrangere ei fullskala brannøvelse i en driftsbygning for storfe sammen med lokalt brannvesen, kommunale nødetater, landbrukets brannvernkomite og Gjensidige håper vi å kunne bedre kunnskapen om evakuering og håndtering av dyr i driftsbygninger. Etter brannøvelsen blir det faglig innlegg fra alle involverte aktører for publikum.


Det blir avholdt to øvelser: 

Orkdal hos Erling Gjønnes, Gjønnesvegen 165, Fannrem, 24. oktober kl. 10.30.
Steinkjer, på Mære landbruksskole den 5. november kl. 10.30.


Tine og Nortura vil være tilstede med servering av noe å spise og drikke.


Møt opp og få sett nødetatene i sitt arbeide og få en dose faglig påfyll og diskusjon.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.