Fôrkrise - ta vare på halmen

12.07.2018 (Oppdatert: 12.07.2018)

Tørken og den vanskelige fôrsituasjonen i Sør-Norge og deler av Trøndelag gjør at mange får for lite grovfôr. NLR Trøndelag ønsker å kartlegge omfanget av hvor mye halm og annet grovfôr som kan berges og tilbys for salg. Vi oppfordrer kornprodusentene til å ta vare på halmen.

Vi oppfordrer til å ta vare på halmen. Foto: Oddbjørn Kval-Engstad, NLR Innlandet

Vi oppretter en egen oversikt på hjemmesida der tilgjengelig halm og annet grovfôr legges ut. De som har tilgjengelig fôr fyller ut opplysninger om fôret i dette skjemaet og det blir lagt inn i oversikten. Potensielle kjøpere av fôr har da mulighet til å komme i kontakt med tilbyderne. Oversikten vil oppdateres ca. en gang i uka i ferietida.

Ved kjøp og salg av halm er det viktig for både kjøper og selger at det brukes kontrakter. NLR har utarbeidet kontrakter (se i kolonne til høyre) som kan brukes ved kjøp/salg av både halm presset i rundball og halm i streng.

Registre fôr til salgs her


I kolonnen til høyre har vi samlet aktuelle artikler fra nlr.no.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.