Fjellandbrukskonferansen 2018- vel blåst!

30.11.2018 (Oppdatert: 30.11.2018) Anne Karin E. Botnan

Tirsdag 20.november var det samlet ca. 160 stk. på Skiferhotellet på Oppdal, i anledning Fjellandbrukskonferansen 2018. Her møttes rådgivere, bønder og andre interesserte til en dag med faglig påfyll og med gode muligheter for en prat eller flere over kaffekoppen.

En engasjert Arne Hjeltnes på årets fejllandbrukskonferanse. Foto: Anne Karin E. Botnan

Dagen startet med filmen "Sauekongen", en norsk prisbelønt kortfilm om den lokale lammeprodusenten Terje Svisdal og hans hverdag. Dette er en film som vi så absolutt vil anbefale! Gjennom dagen var det innlegg med erfaringer fra fjellandbruksprosjektet, gode økonomiske råd i grovfôrdyrkingen- og her er det MYE å hente!. Det ble satt fokus på kvaliteten av gammelenga, og muligheten for utnyttelsen av utmarksbeite med bl.a fokus på kvalitet og tilvekst. Markedsføring av de gode produktene som blir produsert- hvordan nå frem til forbrukerne.


Arne Hjeltnes
snakket om norsk mat og stoltheten av å være matprodusent. Han kom med gode råd og inspirasjon med fokus på lokale produkter- " korleis nå ut i verda og ut til forbrukarane" . Noen og enhver fikk litt å tenke på i etterkant av foredraget hans. Dagen ble avsluttet med en paneldebatt med fokus på markedsføring, tilgjengelighet og prissetting av gourmetkjøtt fra fjellet, der butikkjedene stod i fokus.

 

Og om du lurer, så ja, det blir Fjellandbrukskonferanse i 2019, så følg med!Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.