Autorisasjonskurs plantevern 2021

04.02.2021 (Oppdatert: 04.02.2021) Sigrid Alstad

Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag tilbyr autorisasjonskurs for kjøp og bruk av plantevernmidler. Kursene arrangeres i løpet av vinteren/våren.

Ill.foto: Ragnhild Borchsenius

Alle som skal kjøpe, bruke eller selge plantevernmidler i yrkesmessig sammenheng må ha et gyldig autorisasjonsbevis. Det gjelder både jord-, skog- og hagebruk, veksthus, planteskoler og ansatte i andre bedrifter som forhandler og bruker plantevernmidler. For å få autorisasjon må man være over 18 år, og yrkesmessig behov avklares med landbruksansvarlig i bedriftens kommune.

Autorisasjonen gjelder for 10 år fra avlagt prøve. Vi arrangerer både nybegynnerkurs og fornyingskurs.  Teoridelen vil i de fleste tilfeller være felles, men de som tar nybegynnerkurset må i tillegg ta en obligatorisk praksisdag. Kursene avsluttes med en eksamen (uten hjelpemidler) for nybegynnere på praksisdagen, og en prøve (med hjelpemidler) ved fornyingskurs. 

Mattilsynet har et nettbasert fornyingskurs. For mer info om dette må man se på nettsiden mattilsynet.no. Mattilsynet tilbyr ikke kurs for nybegynnere.

De som skal ta sertifiseringskurs for gnagermidler må også ha plantevernkurset.

 

Kursoversikt og påmelding

Priser:

Nybegynnerkurs
Kr 3.300,- for medlemmer i NLR.  Kr 4.300,- for ikke-medlemmer i NLR

Fornyingskurs:  
Kr 2.000,- for medlemmer i NLR.  Kr 3.000,- for ikke-medlemmer i NLR.

Kun praksisdag:

Kr 1.300,- for medlemmer i NLR.  Kr 2.000,- for ikke-medlemmer i NLR.

 

Ved spørsmål, kontakt din rådgiver eller rådgiver Sigrid Alstad, tlf 971 30 254, e-post: sigrid.alstad@nlr.no

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.