Åpent møte om økologisk melk- og kjøttproduksjon på Skjetlein

01.02.2018 (Oppdatert: 01.02.2018) ,  Elin Thorbjørnsen | Nyhet

Salget av økologisk melk og kjøtt øker, men norsk økologisk produksjon blir hengende etter. Kan vi unngå økt import av økologisk mat ved å satse sjøl? Og hva vil det egentlig si å drive med økologisk melk og kjøtt?

Møtet arrangeres onsdag 28. februar kl. 11.00 - 15.30 i auditoriumet på Skjetlein vgs.

 

Program

Ordstyrer: Anders Eggen, NLR Trøndelag/Foregangsfylke økologisk melk og kjøtt 

10.30

Registrering, kaffe og kake

11.00

Velkommen, Helen Pedersen, rektor Skjetlein vgs. 

11.10

Landbrukets Økoløft, Kari Åker, Sør-Trøndelag Bondelag 

11.20

Behov for flere økologiske melkeprodusenter, Trond Vilhelm Lund, Rørosmeieriet 

11.30

Egne erfaringer med økologisk melkeproduksjon, Torbjørn Støre, #Inspirasjonsbonde i Økoløft 

12.15

Pause

12.20

Hvorfor Småbrukarlaget satser på økologisk, Knut Sjøvold, Sør-Trøndelag Bonde- og Småbrukarlag 

12.30

Egne erfaringer med økologisk melk- og kjøttproduksjon, Anne Katrine Jensen, #Inspirasjonsbonde i Økoløft 

13.15

Økologisk varmlunsj i kantina

14.00

Omvisning i fjøset, driftsleder på Skjetlein vgs, Torgrim Daling 

14.15

TINEs øko-satsing i Trøndelag, Ellen Syrstad, TINE Rådgivning 

14.25

Felleskjøpets øko-satsing på fôrvekster, Martha Grøseth, Felleskjøpet Fôrutvikling 

14.35

Norturas øko-satsing i Trøndelag, Lars Nordbotn, Nortura

14.45

Regelverk for økologisk melkeproduksjon og grovfôr, Marit Reitan Sandvik, Debio 

14.55

Foregangsfylke økologisk melk og kjøtt: Erfaringer og veien videre, Elin Thorbjørnsen NLR Trøndelag/Foregangsfylke økologisk melk og kjøtt

15.05

Spørsmål og svar (25 min.) 


Påmelding innen 21. februar til marte@oikos.no

 

 



Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.