Krisebistand

19.05.2017 (Oppdatert: 24.05.2017)

Når kriser skjer i livet til en bonde kan det lett bli overveldende. Jobb og fritid er så tett knyttet sammen at det er vanskelig å få den avstanden du trenger til å få prosessert det som har skjedd. Da kan det være godt å få hjelp utenfra.

Når kriser skjer i livet til en bonde kan det lett bli overveldende. Jobb og fritid er så tett knyttet sammen at det er vanskelig å få den avstanden du trenger til å få prosessert det som har skjedd. Da kan det være godt å få hjelp utenfra.

En krise kjennetegnes av at du eller noen du er nær ikke er i stand til å takle en oppstått situasjon eller er i krise og trenger hjelp.
Norsk Landbruksrådgivings HMS-rådgivere kan bistå deg med alle de praktiske rådene og veiledning når krisen er et faktum. Og vi hjelper alle i landbruket, uavhengig av medlemskap. Vi gir råd og veiledning i krisesituasjoner gratis til alle i landbruket innenfor gitte rammer.

Du kan spørre oss om hjelp når du av ulike årsaker eks. ikke mestrer å gjennomføre den daglige driften av gården, eller dersom du har vært utsatt for en ulykke eller en annen dramatisk hendelse knyttet til gården.

Det er også lov til å bry seg om andre. Dersom du tror noen innen landbruket som trenger hjelp, kontakt oss i NLR HMS. Tegn på noen som er i krise kan være at gårdsdriften har blitt dårligere, at dyra på gården ikke har det noe bra eller at den det gjelder har begynt å trekke seg unna kontakt med andre i større grad enn det du er vant til.

Norsk Landbruksrådgiving kan bistå med både kompetanse fra din lokale Bedrifthelsetjeneste og din lokale rådgiver.

Er du usikker på hvem du skal henvende deg til kan du nå oss på: 

NLR sentralbord Sør-Trøndelag 72845110

NLR sentralbord Nord-Trøndelag 74160790

NLR sentralbord Namdal 97704500

 eller på mail til trondelag@nlr.no

 

Norsk Landbruksrådgiving kan gi deg hjelp med mye når du står ovenfor en krise. Men vi har ingen akuttberedskap.

 

Mer nyttig informasjon på HMS sin hjemmeside NLR HMS

Trenger du øyeblikkelig hjelp?

Brann: 110

 

Politiet: 02800
Dersom du trenger å nå politiet og det ikke er en direkte nødsituasjon skal du ringe politiets sentralbord. Da blir du satt direkte over til det politidistriktet du befinner deg i.

 

Politiets nødnummer: 112
Står du i en nødsituasjon hvor du trenger å tilkalle politiet øyeblikkelig, kan du ringe politiets nødnummer.

Akuttmedisinsk nødnummer : 113

 

Mattilsynet: 22 40 00 00
(alvorlige hendelser utenom kontortid).
Ved mistanke om alvorlig smittsom dyresykdom eller alvorlig dyrervernsak kan di kontakte Mattilsynets nasjonale beredskapsvakt.

 

Mental helses hjelpetelefon: 116 123Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.