Sommerutflukt til Jøldalen - litt fag og mye sosialt

22.06.2016 (Oppdatert: 15.02.2017) Ragnhild Borchsenius

Tirsdag 26. juli arrangerer Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag familiedag/fagdag med tema skjøtsel av kulturlandskap i hjertet av Trollheimen.

Jølhaugen Foto: Ragnhild Borchsenius

Tirsdag 26. juli med oppmøte kl 09:00 ved Grindal Ysteri, Rennebu

Etter en liten befaring på hvordan man har fått økt beitearealet tar vi felles avreise til Jølhaugen.

Felles avgang fra Jølhaugen kl 10:30

Vandring til fots (sykkel for de som vil) med små botaniske fortellinger underveis på den 4 km lange seterveien fra Jølhaugen til Jøldalshytta.

Vis a vis Jøldalshytta har familien Nordbø seter som har vært i drift i flere generasjoner. Tradisjonelt er det et lite knippe av melkekyrne som har blitt tatt med til setra. Melka har blitt bearbeidet til ost, rømme eller andre meieriprodukter som selges til forbipasserende fotturister eller til DNT`s turisthytte like i nærheten. De siste par årene har det også kommet geiter til setra. Dette har bidratt til flere meieriprodukter, men også en mer målrettet skjøtsel av kulturlandskapet i denne delen av landskapsvernområdet i Trollheimen.

Ysteriet på sætra har også vært under utvikling, og fulgt opp i tråd med mattilsynets regelverk. Også denne sommeren er både seterfjøs og ysteri i lupen for nye utviklingsprosjekt.

Har du lyst til å vite litt om virksomheten, hvordan en målrettet får til et godt beite, eller rett og slett bare se og kjenne på atmosfæren og den fantastiske naturen i Jøldalen i Trollheimen – da bør du sette av dagen til en «feriedag» i hjertet av Trollheimen.

Jøldalshytta er like ved, og der er det mulighet for kjøp av middag og evt overnatting for de som ønsker det.

Påmelding til Ragnhild – e-post rabo@nlr.no innen 20. juli (av praktiske hensyn mtp servering og planlegging/ logistikk).

Veibeskrivelse til Jølhaugen:

Du kjører Rv 700 gjennom Rennebu.

Ta av ved Grindal (A), kjør bomvei ca. 15 km til Jølhaugen (B) Det er godt skiltet til Jøldalshytta.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.