Autorisasjonskurs plantevern

24.04.2017 (Oppdatert: 20.08.2020)

Alle som vil kjøpe eller bruke plantevernmidler i yrkesmessig sammenheng må ha et gyldig autorisasjonsbevis. Dette gjelder også ansvarshavende hos forhandlere av plantevernmidler. Autorisasjonen gjelder for 10 år fra avlagt prøve. Ved fornyelse stilles tilsvarende krav som ved første gangs utstedelse.

Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag SA er en av tilbyderne for autorisasjonskurs. Mattilsynet har nå et nettbasert fornyingskurs, som kan være aktuelle for flere. For mer info om dette må man kontakte Mattilsynet. Nybegynnerkurs må fortsatt tas på den gamle måten.

Vi arrangerer både nybegynnerkurs og fornyingskurs. Teoridelen vil gå samtidig, men de som tar nybegynnerkurset må i tillegg ta en obligatorisk praksisdag.

 

Priser:

Nybegynnerkurs 2 dager:
Kr 3.300,- for medlemmer i NLR.
Kr 4.300,- for ikke-medlemmer i NLR

Fornyingskurs: 
Kr 2.000,- for medlemmer i NLR.
Kr 3.000,- for ikke-medlemmer i NLR.

Praksisdag:
Kr. 1.300,- for medlemmer i NLR
Kr. 2.000,- for ikke-medlemmer i NLR

 

 

Man kan gjennomføre det nettbaserte kurset via Mattilsynet. Dette kurset er av minimum 6-7 timers varighet avhengig av linjekapasitet og man må gjennomføre en prøve på 1,5 time på nettet i tillegg. Prisen for nettbasert autorisasjonskurs vil følge Mattilsynets gebyrsatser i Forskrift om betaling av gebyrer for særskilte ytelser fra Mattilsynet, per nå er gebyret kr. 870,-

Vi kan også arrangere nettbaserte samlinger for grupper på inntil 10 personer, da på forespørsel. Hvis det er ønskelig, ta kontakt med lokal rådgiver eller Håvar E. Hanger, tlf. 958 07 387 eller havar.hanger@nlr.no

Kurs

Nye kurs kommer januar 2021Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.