Lokale

Sporer i melk

14.06.2018

Vinteren 2016-2017 gav mer sporer i melk enn vanlig. Samtidig kom skjerpede krav fra Tine om maksimalverdier og hyppigere prøveuttak. Årsaken til sporer ligger ofte i surfôrproduksjonen.

Les mer ›

Forutsigbar og optimal dyrking av helsæd i Midt-Norge

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Helsæd, fôroptimalisering, høytytende melkekyr, rundballer, ensileringsmidler, høsteteknikk.

Les mer ›

Valg av ensileringsmiddel

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Hva slags ensileringsmiddel skal jeg velge? Trenger jeg å bruke ensileringsmiddel? Disse spørsmålene dukker stadig opp når det nærmer seg slåttonn.

Les mer ›

Lagring og flytting av rundball

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Det legges i disse dager ned mye arbeid for å få tatt vare på årets grovfôr.

Les mer ›

Varmgang i surfôr

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Når luft kommer til i surfôret starter prosesser. Hovedårsaken er gjærsopp, og vi kan få varmgang. Tett silo, ikke porøs masse, nok press, ekstra syre med propionsyre/benzosyre vil motvirke varmgang.

Les mer ›

Rapport fra forsøk med breiplast til rundball

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Forsøk med breiplast i regi av Orkel og NLR Sør-Trøndelag

Les mer ›

Fremfôring av sau

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Allerede nå kan du avgjøre neste års resultat. Hvordan fôrer du søyene fram mot paring?

Les mer ›

Problemer med å få inn slåtten?

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Slapp av, du er ikke den eneste...

Les mer ›

Ugraskamp i enga

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Fagartikkel fra medlemsblad nr. 2 2010

Les mer ›

Tips ved ensilering av gras

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Fagartikkel fra medlemsblad nr. 2 2010

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.