Lokale

Surfôrkvalitet i Trøndelag vekstsesongen 2020

01.10.2020

Statistikken over prøver av surfôr som er analysert så langt viser at førsteslåtten blei uvanleg tørr hos mange.

Les mer ›

Varmesum som beslutningsstøtte for andreslått

08.07.2020

Dei som bruker varmesum som beslutningsstøtte for val av tidspunkt for andreslåtten, bør i år begynne summeringa av middeltemperaturar først frå den datoen det første regnet kom etter slåtten, dvs rundt 28.juni. Med denne reknemåten ligg det ikkje an til andreslått før i byrjinga av august, sjøl for dei som skal ha 0,90-fôr eller betre.

Les mer ›

Kvalitetsutvikling og prognoser i gras 2020

10.06.2020 (Oppdatert: 02.07.2020)

Dette blir den siste oppdateringa med kvalitetsprøver fra ordinære førsteslåtter i 2020. Graset er nå slått på alle lokaliteter der det tas ut prøver.

Les mer ›

Prognoser for avlings- og kvalitetsutvikling i gras ved pinsetider

28.05.2020

NLR Trøndelag tar også i år sikte på å ta ut prøver for å analysere kvalitetsutvikling i gras i ulike deler av Trøndelag.

Les mer ›

Årets grovfôrkvalitet

22.01.2020 (Oppdatert: 22.01.2020)

Etter den tørre sommaren i fjor var det heller lite grovfôr igjen på lager idet innhaustinga starta i år.

Les mer ›

Høyslåtten/slått etter vårbeiting

17.07.2019

Veksten i graset har gått i rykk og napp etter vårbeitinga. Mange i vårt område fekk sauene til fjells første veka på juni, og vi har satt vekststart etter beiting til 9.juni.

Les mer ›

Kvalitetsutvikling og prognoser i gras 2019

24.05.2019 (Oppdatert: 03.06.2019)

20.mai starta vi opp med registrering av utviklingstrinn og uttak av grasprøvar for NIRS-analyse rundt om i Trøndelag.

Les mer ›

Økt avling og fordøyelighet med flerårig raigras

11.01.2019 (Oppdatert: 11.01.2019)

Flerårig raigras er kjent som en aggressiv, men lite varig grasart under våre breddegrader.

Les mer ›

Fôranalysar frå vekstsesongen 2018 per 12. oktober

25.10.2018

Frå TINE Rådgjeving mottek vi utover hausten statistikk over analyserte surfôrprøver hos Eurofins.

Les mer ›

Halm som fôr til hest

06.09.2018

Også mange hesteeigarar er hardt ramma av fôrmangelen som følge av tørken i Sør-Norge denne sommaren.

Les mer ›

Haustetap og kvalitet av rundballekonservert kveiteheilgrøde

15.01.2019 (Oppdatert: 15.01.2019)

Det er muleg å unngå omfattande tap og oppnå tilfredsstillande gjæringskvalitet og høgt stivelsesinnhald av heilgrødesurfôr med bruk av tradisjonelle rundballepresser.

Les mer ›

Bruk ensileringsmiddel for å bevare god grovforkvalitet

14.06.2018

Bruk ensileringsmiddel eller ikke? Det er mange ulike erfaringer og mange meninger om dette temaet, her følger noen betraktninger om temaet.

Les mer ›

Bruk av grønfôrvekstar som høstbeite til lam

06.06.2018

Har du ikkje store nok mengder med høstbeite for å få lamma slaktmodne i tide om høsten? Fordi: Kvaliteten på håbeite tapar seg, det kan bli knapt med næring for lamma å vekse på berre hå.

Les mer ›

Kvalitet på 2. slått

31.08.2017

Årets grovforavlinger er varierende i Trøndelag. Sommeren var kald og nedbørrik. Det har vært en ustabil værtype med hyppig nedbør. Lave temperaturer og dårlig opptørking mellom regnbygene.

Les mer ›

Beiteplanlegging

19.07.2017 (Oppdatert: 04.06.2020)

For å utnytte beiteressursene best mulig, anbefales det å lage en plan for disponering av beitearealer til de enkelte dyregrupper. Beitekalenderen kan være et godt hjelpemiddel til det.

Les mer ›

Kvalitet eller avling

05.07.2017

En sen 1. slått for mange har gitt store avlinger med lav kvalitet. Da kan det være gunstig med høyere kvalitet til 2. slått, og man må følge med for å ikke bli for sen til denne slåtten også.

Les mer ›

Grasprøver uke 26

04.07.2017 (Oppdatert: 11.08.2017)

Grasprøver fra forrige uke viste at graset en del steder begynte å bli ganske grovt. Det var gode innhøstingsforhold før helga og mange av dem som ikke har slått tidligere fikk høstet da.

Les mer ›

Surfôranalysen – et viktig redskap i gjødselplanleggingen

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

I framtidens melk- og kjøttproduksjon er det viktigere enn noen gang å kombinere en effektiv produksjon med en forbedret dyrehelse og fruktbarhet. Nøkkelen for å lykkes er kunnskap.

Les mer ›

Haustbeite til lam

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Hausten er her og det er klart for sauesanking og slaktesesong.

Les mer ›

«Griselam» eller lam fôret opp på norske beiteressurser?

23.02.2017 (Oppdatert: 09.03.2017)

Norske lam har aldri vært større. Norske drøvtyggere spiste over én million tonn kraftfôr i 2015, og skeptiske tunger introduserte begrepet «griselam» sist høst.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 Neste side


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.