Svovel i økoeng

02.02.2016 (Oppdatert: 09.03.2017) Heidi Rohde

Tidlig på 90-tallet var det en periode med ganske stort fokus på svovelgjødsling til korn og eng. Fram til da hadde vi i Trøndelag blitt godt forsynt med svovel fra Engelsk og Europeisk industri gjennom sur nedbør

Etter en omfattende rensing av de Europeiske utslippene opplevde vi svovelmangel i kjølige og kalde vårer. Resultatet fra flere forsøksserier gjorde at Yara endret litt på sortimentet etterhvert, og fikk inn mer svovel i en del aktuelle gjødselslag.

Innholdet i handelsgjødsla har likevel forholdsvis liten betydning for de som driver økologisk, og de fleste år vil gå bra uten tilsetting av ekstra svovel på økologisk areal.

 

 

Les hele artikkelen her



Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.